Samstag, 19. Januar 2008

Saksa — huuhaan luvattu maa

Intermedex GmbH on saksalainen sairausvakuutusasioidenhoitoyhtiö, jonka vakuutusmaksu on korkea, mutta korvaukset sitäkin kattavammat. Intermedex korvaa sataprosenttisesti muun muassa akupunktion, bioresonanssiterapian, kiropraktiikan, kranio-sakraaliterapian, refleksologian, homeopatian, kinesiologian, osteopatian, shiatsun ja muitakin "vaihtoehtoisia" hoitoja 80-prosenttisesti.

Minulla ei ole mitään hierontaa vastaan. Hieronta on rentouttavaa ja mukavaa. Hieronnan mystifioinnissakaan ei ole mitään vikaa, mutta se on silti vain hierontaa. Vaihtoehtolääkintöjen ainoa ongelma on, että ne eivät paranna tauteja ja niitä harjoittavat ihmiset, joilla on selvästi epäilyttävät päämäärät tai erittäin heikot tiedot fysiikasta ja monesta muustakin asiasta.

Yhdellä bioresonanssiterapiasivustolla kerrotaan, että bioresonanssiterapian ovat kehittäneet vuoden 2003 Nobelin lääketieteen palkinnon saaneet henkilöt. Paul Lauterbur ja Peter Mansfield saivat palkinnon magneettiresonanssikuvauksen kehittämisestä, eivät bioresonanssiterapiasta. Sivustolla on sekoitettu keskenään iloisesti ja ilmeisen tarkoituksellisesti, etten jopa sanoisi valheellisesti, bioresonanssiterapia ja lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, joka tunnetaan nimellä magneettiresonanssikuvaus (MRI). Koomisuuselementtinä tässä muuten vakavassa aiheessa sivulla esiintyy virke, jossa on todellista klassikkoainesta:
Prosessin aikana muodostuvat spektro-nosootti-substanssit, jotka ovat kyllästettyjä vaurioidun elimen sähkömagneettiseen aktiivisuuteen nähden vastanapaisella yliheikolla sähköisellä aktiviteetilla.


Toinen sivusto antaa aivan erilaisen selityksen bioresonanssiterapiasta ja sen toiminnasta. Se ei liitykään aivoihin kuten edellisen sivuston selitys vaan akupunktiopisteisiin. Lainaus tältä sivustolta:
Kehon tasapainoa tavoitellaan bioenergeettisellä yhdisteellä (tipalla), joka sisältää mittauksessa löydettyjen kuormittavien tekijöiden (vierasaineiden) taajuusinformaation.


Uskon pystyväni melko elävästi kuvittelemaan millaisiin ihmisiin tällaiset lauseet tehoavat. Yksi asia on melko varma: heillä ei ole maisterin tutkintoa fysiikasta.

Kuten käy ilmi Saksassa asuessa, monilla homeopatiaa ja bioresonanssiterapiaa yms. harjoittavilla ihmisillä on tohtorin tutkinto tai he ainakin mainostavat olevansa tohtoreita. Tämä oli melkoinen sokki minulle. Tohtori Kesslerin sivustolta löytyy kullan arvoinen kappale, joka kannattaa lukea ihan loppuun asti:
For instance, amalgam toxicity can be eliminated simply by using the amalgam, that is to say by using the electromagnetic wave field of that amalgam, reversing those waves 180° and reapplying those reversed waves to the body. This is done with bioresonance. The "antipode" wave eliminates the positive spectrum of the amalgam mixture. No analysis of the mixture is needed. All components will produce waves and these waves are reversed and thus they erase the positive waves. Since in quantum physics the waves of the substance are the main subject, the substance (amalgam) loses its "grip" on the body and is eliminated. This phenomenon, i.e., using the waves of substances, toxins and so on, for therapy, by reapplying the same waves but after reversing them, is the main and most important idea for healing in quantum medicine.


Jos nyt yhtään mitään olen tajunnut kvanttimekaniikasta, on pakko sanoa, että edellisessä kappaleessa ei ollut kertakaikkiaan minkäänlaista järjen hiventä. Jollain kierolla tavalla vähän hymyilyttää se, että joku hankkii elantonsa tuollaista paskaa ihmisille suoltamalla.

Saksalainen työkaveri sanoi, että Saksan terveydenhuoltojärjestelmä on katastrofi. Hänen mukaansa sitä ei auta se, että rikkaan tohtorin pojasta tulee helposti tohtori pelkän rahan voimalla. Mene ja tiedä, mutta onneksi vakuutus korvaa.

4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Uskomatonta kamaa! Mistä ihmeestä sä löydät näitä :D Tämähän olisi kerrassaan huisin hauskaa, jollei kävisi sääliksi ne raukat, jotka pistävät vähän rahansa tuommoiseen.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

No tuoltahan niitä netistä.. Mutta joo, aika ristiriitasia tunteita ne herättää. Hihitystä ja sääliä samaan aikaan.

Anonym hat gesagt…

Säälikää vaan.
Saksalaisista selostuksista viis. Meidän moniallerginen yksivuotias testattiin laitteella, jota kutsutaan best-laitteeksi. Eli juurikin tätä bioresonanssihoitoa siis. Suolisto hurjassa kunnossa ja heräsi vähintään puolen tunnin välein joka yö ensimmäisenä elinvuotenansa. Ähisi ja itki. Saatiin siis kartoitettua allergisoivat aineet. Jo viikon jakso oikealla ruokavaliolla tuotti täydet yöunet. Nyt kolmen kuukauden jälkeen allergiat pikkuhiljaa poissa ja refluksilääkettä ei tarvita. Refluksilääke ainoa mitä lääketiede meille tarjosi ja lääkäreillä juostiin... Ei kannata heti tuomita, jollei ole kokeillut. Ja poikamme tuskin luulee vain, että on parantunut:)
(p.s olemme ihan keskiverto perhe, joka vaan ei apua saanut muualta)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Kummallista, jos allergioita ei normaalein konstein saada selville paremmin. Mutta mitäpä minä tuohon voisin sanoa.