Dienstag, 1. Januar 2008

SSDSDSSWEMUGABRTLAD

Televisio ja internet ovat ulkomailla asuvan kielitaidottoman ihmisen parhaat ystävät. Otsikon kirjainsyherrys on itse asiassa yhden suositun saksalaisen kykyjenetsintäohjelman nimi. Se on lyhenne sanoista „Stefan sucht den Superstar, der singen soll was er möchte und gerne auch bei RTL auftreten darf“, jotka suomentuvat suunnilleen näin: Stefan etsii Superstaria, joka saa laulaa mitä haluaa ja joka saa myös esiintyä RTL:llä. Legendan mukaan joku heppu halusi lopettaa RTL:n kykyjenetsintäohjelman kesken ja Stefan Raab kutsui hänet esiintymään omaan ohjelmaansa TV totaliin. RTL hermostui tästä ja vetosi siihen, että tämä henkilö oli allekirjoittanut jotain sopimuksia, joiden mukaan hän ei voi esiintyä muissa ohjelmissa. Siksi TV totalin kykyjenetsintäohjelmaan tuli tuo pääte "saa esiintyä RTL:llä".

Stefan Raab on show-juontaja ja muusikko, jota toiset vihaavat ja toiset rakastavat hänen Andy Kaufman -tyyppisten tempaustensa takia. SSDSDSSWEMUGABRTLAD on kuitenkin hyvin varteenotettava ohjelma ja siihen osallistuvat kilpailijat ovat kovatasoisia. Kilpailun finaali on 10. tammikuuta ja koko kilpailun aikana tuomaristo on vain kannustanut ja kehunut kilpailijoita toisin kuin monissa muissa vastaavissa ohjelmissa. Sitä on siis ilo katsoa. Toivottavasti sveitsiläinen Stefanie voittaa.

Kotomaassa käyminen herätti ristiriitaisia tunteita. Nyt Hampuri tuntuu taas ulkomailta ja se oppimani vähäinen saksankielen kielioppikin on pyyhkiytynyt muistista. Ahdistavaa, kun ei osaa kieltä ja toisaalta ei jaksaisi opiskella töiden jälkeen.

6 Kommentare:

emma hat gesagt…

Kyllä kai se saksankieli alkaa muistua mieleen kun palaat arkeen.

Oikein hyvää uutta vuotta & reippautta!

Ollaan yhteydessä. Sulla on vakiintunut lukijakunta täällä Suomessa B-)!

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Jee! :) Hauskaa Uutta Vuotta mun vakiintuneelle likujakunnalleni!

Pitäskin olla nyt tosi reipas ja korjata polkupyörä. Arghs arghs.

Anonym hat gesagt…

Hyvää uutta vuotta!
Juu, täällä ollaan ruudun ääressä! Pidä meidät ajan tasalla Saksanmaan kuulumisista. Nopeasti sitä taas tottuu arkeen, kielitaito tarttuu vähän kuin itsestään (TV, ympäröivä maailma) ja onneks sulla on T, jos koti-ikävä joskus vaivaa..
t. Sanna

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Muistakaa nyt uutena vuotena sitten, ettette tee liikaa töitä. :)

Mä katson super-RTL:ltä kuinka dominot kaatuu.

Anonym hat gesagt…

Siis Stefan Raab on ihan raivostuttavan hyvä... Arrogantti ja röyhkeä, mutta silti hauska ja rakastettava. Itseironiaakin tyypiltä löytyy - kuka muistaa vuosien takaa euroviisuista wadde hadde dudde dan..?

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Ja se oli oikeasti niin ystävällinen ja kiltti niille kilpailijoille. :) Tai no, parhaimmille ainakin. ;)