Mittwoch, 25. Juni 2008

Fußball bedeutet nicht nür ein Ball und ein Fuß

Juuri nyt pelataan jalkapallon EM-kisojen jännittävin ottelu saksalaisten kannalta. Saksa pelaa Turkkia vastaan pääsystä finaaliin. Kaikkialla pursuaa saksalaisten innostus. Myös turkkilaiset ovat innoissaan ja julkisesti saksalaiset ja turkkilaiset "juhlivat ystävyydessä lopputuloksesta riippumatta". Tämä kertoo ehkä eniten siitä, miten paljon turkkilaisia Saksassa on. Saksalaiset eivät kuitenkaan pidä turkkilaisista. Yhtään.

Tunnista mikä seuraavissa kuvissa on normaalista poikkeavaa (ensimmäisen pisteen vihje, liittyy tämän iltaiseen jalkapallo-otteluun):


Ei kovin kummoinen vai mitä. Kerran tauolla olleessa bussissa luki "Moin moin", mikä oli paljon hassumpaa.



Tämä kuvaa jo vähän sitä tunnelmaa, joka oli junassa ennen St. Paulin asemaa.


U3-metrojuna oli tungokseen asti täynnä laulavia ja meluavia Fußball-faneja, jotka olivat menossa jonnekin yhteiseen Fußball-tapahtumaan kannustamaan Saksaa ja Turkkia.

Miksi olimme tuossa junassa T:n kanssa tänään? Koska osallistuimme T:n työpaikan Betriebsausflugille, joka alkoi Wohldorfista ja päättyi Stadtparkiin. Yhteensä 25 kilometriä melontaa pikkujokia ja kanaaleja pitkin. Ilman pelastusliivejä! Vain uimataidottomat saivat pelastusliivit. Siihen meni seitsemän tuntia ja siitä sai tajuttoman kipeät kädet. Oli kyllä hieno retki ja suosittelen melontaretkeä Alsterin kanavissa. Tässä kanoottimme (vuokrausfirma) retken jälkeen:



Tätä kirjoitettaessa saksalaiset ovat juhlineet jo kahta maalia, paukutelleet ilotulitteita, jännittäneet muutamia minuutteja ilman kuvaa, koska kuvayhteys Baseliin on ollut poikki. Turkki on tasoittanut tilanteen juuri ennen peliajan päättymistä ja jäämme jännittyneinä odottamaan, onko pelattava jatko-aika. Viimeisellä minuutilla Saksa nousee johtoon 3-2. Taitaa olla jo melko selvää. Kyllä. Saksa voittaa ja jatkaa finaaliin. Angela Merkel on ihastuksissaan. Ilotulitukset vain jatkuvat ja jatkuvat lähes kuin Uutena Vuotena. Ohi ajavat autot tööttäävät torviaan.

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Jalkapallohulina paikan päällä nähtynä varmaan aika huima kokemus.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Onhan se melko hämmentävää. Autoissa roikkuu niin paljon saksan lippuja, että se alkaa jo vaikuttaa melko epäturvalliselta. Otin tuossa junassakin vähän videokuvaa, mutta johtuen nettiongelmista en pystynyt sitä lataamaan bloggeriin. Ei tosin tullut kauhean hyvää, kun en kehdannut kuvata ihmisiä kauheasti (eli lähinnä otin kuvaa jonkun selästä porukan laulaessa taustalla).