Sonntag, 15. Juni 2008

Hampurin kuuluisat kalamarkkinat

Heräsimme tänään klo 06:30 ehtiäksemme Hampurin joka sunnuntai pidettävälle kuuluisalle kalatorille (Fischmarkt), joka on jo 300 vuotta vanha perinne. Polkupyörällä matka taittui noin 40 minuutissa, joten olimme perillä noin kahdeksan aikaan. Tori sulkeutuu klo 09:30, joten ehdimme tovin ihmetellä menoa. Tässä hieman tunnelmia (video youtubesta jonkun toisen kokemuksia):



Suzie & the Seniors ja coverbändi Atomic Blayboys soittivat 80-luvun hittejä. Jengi joi olutta. Osa juhlijoista oli selvästi bailannut jo koko yön.


Torilla myydään kalojen lisäksi muun muassa kukkia, hedelmiä, pastaa, makeisia, Hampuri-krääsää ja "hassuja" t-paitoja. Jotkin kauppiaat käyttävät asiakkaiden houkuttelemiskeinona ovelia kikkoja, kuten ilmaisten karkkipussien heittämistä yleisöjoukkoon. Toiset huutavat hulluna ja kolmannet käyvät suoraan juttusille "Hallo! Wie geht's?" -taktiikalla. Kalakauppiaat saattavat kesken kaupankäynnin yllättäen ryhtyä laulamaan tai puhumaan jotain muuta sekavaa.

Saaliiksi saimme kaksi forellia eli taimenta alle kolmella eurolla ja puolitoista kiloa mansikoita yhdellä eurolla. Kalat päätyivät juuri lounaaksi. Hyvää oli.


Edit: 16.6.2008: Taimenhan on uhanalainen kala eikä WWF:n kalaopas kehoita sitä ostamaan. Siitä huolimatta forellia on Hampurissa tarjolla joka paikassa. Mene ja tiedä.. Ehkei se olekaan sama kala? *sormet ristissä*
***


Hampurin tapahtumat näkee kätevästi Hamburg Magazin -sivustolta. Altonan läpi polkiessamme törmäsimme taide- ja antiikkimarkkinoihin, joiden vieressä oli jotkin keskiaikamarkkinat. Emme kuitenkaan voineet jäädä aamupalalle, koska pyörälaukussa oli lounaskalasemme. Olisi hauska käydä vielä jossain tänään, sillä talomme lämmitys on rikki tai joku on laittanut sen pois päältä. Kuudessatoista asteessa on jo käyty ja villasukat on otettu käyttöön. Onneksi nyt alkaa aurinko paistaa.

5 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

hei,

kiitos fischmarkt-raportista! olen asunut hampurissa n. 1,5 vuotta, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi mennä sinne sunnuntaiaamun aamupalalle...

sadeterkuin
maija

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Terve! Onpa kiva saada kommentteja, varsinkin Hampurista salaisilta lukijoilta!

Kannattaa mennä. Ainakin, jos satut asumaan St. Paulissa tai siinä lähellä. Siitä on niin lyhyt matka. ;)

Jos sinulla on muuten tietoja jostain suomalaisilloista tms. Hampurissa, niin meidät saa mukaan, jos tarvitsee porukkaa. T:hän on asunut Hampurissa nyt kaksi vuotta ja minä noin vuoden ja ollaan onnistuttu välttämään suomalaisia aika hyvin, vaikka viime viikonloppuna elokuvissa oli kyllä samaan aikaan joku nuori nainen, joka oli selvästi suomalainen. Suomalaisille sopivaan tyyliin vältimme kuitenkin keskustelemasta keskenämme..

Vaikka sataa niin ilotulitusraketit sen kun paukkui täällä, kun Saksa voitti Itävallan. :)

Anonym hat gesagt…

löysin tänne blogiisi pari viikkoa sitten, hitaana hämäläisenä sain kommentoitua vasta nyt :)

suomalaistapaamisia en ole sen kummemmin havainnut. joskus käyn merimieskirkolla hakemassa reissumiestä ja karkkia, en tiedä, millaisia tapaamisia siellä muuten järjestetään.

kaupungilla liikkuessa mäkin olen tosi suomalainen. suu suppuun, jos suomea jossain kuulee... toisaalta tuijottelen kovinkin tarkkaan ja suoraan päin näköä, jos törmään marimekkoisiin ihmisiin.

maija

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Mäkin olen kävässyt siellä kirkolla vain joulumyyjäisissä. :)

Haluttaisi kysyä, että mitä teet Hampurissa, onko sulla blogia, puhutko hyvin saksaa jne., mutta tämä kommenttipalsta ei oikein ole kauhean kätevä jutusteluun.

Anonym hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.