Sonntag, 19. Juli 2009

Kasvaminen

Sain palautetta, että blogia luettaisiin kyllä koko ajan, mutta uusia postauksia ei tule tarpeeksi usein. Olen ajatellut kaikenlaista tiedepolitiikasta ja wikipediasta aina ärsyttäviin kollegoihin, mutta kaiken kirjoittaminen blogiin kävisi tiukan työpäivän päätteeksi vähän rasittavaksi, joten olen pitänyt ajatukset nupissani ja sitten autuaasti unohtanut.

Olen viime aikoina miettinyt millaista oli olla lapsi. Lähipiirissä on nyt jonkin verran pienokaisia. Aluksi tuumin, että vauvojen hoito näyttää aika raskaalta. Sitten vietimme grillaustapahtumaa noin viisivuotiaiden seurassa ja sen ajan, kun viisivuotias poika ei tunkenut päätään äitinsä tisseihin (jokin miehinen vaisto?!), hän keksi joko kavuta auton katolle tai kastella vesiletkulla myös grillaamassa mukana olleen tytön. Silloin tajusin, että vauvat ovat ilmeisesti helppo juttu ja oikeastaan aika hauskoja ja harmittomia vaikkakin kuolaavia veikkoja.

Muistin, millaista oli olla lapsi. Ei se ole yhtään helppoa. Koko ajan saa olla peloissaan, että vanhemmille käy jotain ja joutuu heitteille. Toisaalta koulussa on vaikeita tehtäviä ja pitää muistaa ulkoa kaikki maailman joet. Kyllä se vaan niin on, että vaikeudet kasvattavat. Vähitellen sitä oppii ottamaan asiat rennosti eikä tarvitse etsiä niitä kuuluisia rajoja.

Seuraavalla kerralla tulee postaus isäni toiselta autonostoreissulta mehukkaiden kuvien kera, joten jääkää linjoille!

4 Kommentare:

Kasselin kyyhky hat gesagt…

hauska näkemys. Itse kolmen lapsen (kaksoset 9 v. ja esikoinen 12 v.) äitinä seuraan mielenkiinnolla heidän kehitystä. Juuri kun on tottuna tietyn iän kommervenkkeihin , lapsi onkin jo taas ihan muuttunut. Jatkuva muutoksen prosessi, mitä harvemmin aikuisilla tapaa. Joka iässä on siis omat hyvät ja huonot puolensa. En ole(tai luullut olevani nuorempana) varsinaista perinteistä emotyyppiä, mutta kai minussa on sellaisiakin omainaisuuksia kehittynyt.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Mukava saada kommentti Saksasta!

Niin se vain taitaa olla, että lasten perheeseen tulon jälkeen elämä pyörii lasten ehdoilla. (Lueskelin blogiasi. :)) Niin sen kai pitää ollakin, mutta se on jotenkin hämmästyttävää. Lapset itse pitävät itsejään maailman napoina ja sitä he todella ovatkin, ainakin omassa perheessään.

On varmasti jännittävää seurata sitä muutosta. Lopputulos lienee kuitenkin se, että tyttäristä tulee äitiensä kaltaisia. Itsestäni ainakin on tulossa enemmän ja enemmän. Ei se varmaan ole huono asia. Vähän kuin dementia: ei se haittaa enää kun se itsellä on vaikka aiemmin ajatteli sitä kauhulla.

Terkkuja äitille tässä samalla. :)

Iskä hat gesagt…

Niin mistä kohtaa olet muuttumassa äitisi kaltaiseksi??? :) :)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Niin siis juttelen samalla tavalla kuin äiti.. ja hihittelen samalla tavalla!