Mittwoch, 10. Oktober 2007

Saksansuomalaiset

Elimme vuokrakämpässämme yli kolme kuukautta ilman yhteyttä internettiin. Töissä on kyllä yhteys, mutta siellä tulee tehtyä töitä. Jossain vaiheessa paine saada yhteys ulkomaailmaan kävi sietämättömäksi ja vuokraemäntämme lupasi järjestää asian. Kabel Deutschlandilta kävi kaveri katsomassa kaapelia kolme kertaa niin että satuimme olemaan paikalla. Yleisvaikutelma kaapelimiesten työmoraalista jäi melko heikoksi. Neljäs kerta jäi meille mysteeriksi, mutta ilmeisesti sillä kertaa kaveri myös teki jotain, sillä yhtenä päivänä huomasimme T:n kanssa, että katosta oli vedetty uusi kaapeli ja sen päässä oli kaapelimodeemi. Kuukaudessa yhteys kustantaa 19,90 euroa.

On ihan mukava, kun on kotona mahdollisuus harrastaa sosiaalisia suhteita koto-Suomeen ja selailla nettiä. Oli tavattoman hauska lukea verbaalisesti lahjakkaiden suomalaisten kokemuksia Saksasta ja huomata ne hyvin samankaltaisiksi kuin omani (kts. esim. Deutschelinna eli nykyiseltä nimeltään 'Saako olla?'). Tämä mukavasti keventää urakkaani kertoa niistä vastoinkäymisistä, joita suomalainen saattaa Saksassa kohdata.

Internet relay chat eli IRC eli irkkaus eli irssaus on jo pitkään ollut minulle tapa ylläpitää sosiaalisia suhteitani. Täällä Saksassa ircnettiin pääsee esimerkiksi ottamalla yhteyden palvelimeen irc.leo.org.

Keine Kommentare: