Donnerstag, 8. Mai 2008

Wir haben einen Einbrecher in unserem Institut!

Ei kun siis piti sanomani, että instituutissamme kävi viime yönä murtovaras. Niitä on käynyt jo aiemminkin muutamia kertoja rakennustyömaalla. Ovat varastaneet kuparia. Kerran he ottivat kuparit myös yhdestä mittalaitteesta. Tiedossa on täsmälleen milloin he sen tekivät, koska mittaustietokoneelle ei tullut dataa sen jälkeen.

Tällä kertaa he murtautuivat useisiin toimistoihin EMBL:ssä tyylillä "karmit kaulassa sisään", ja löysivät autonavaimen. Auto sattui olemaan EMBL:n omaisuutta ja pihalla odottamassa anastajaansa. He myös ottivat jostain käteiskassasta rahaa, mittauskoneista parit näytöt ja yhdestä oman instituuttimme huoneesta erittäin kalliin ja uuden mikroskoopin (merkkiä Keyence), lastasivat rojut anastamaansa autoon ja ajelivat portista vartijoiden ohi onnelliseen tulevaisuuteensa. Mainitsinko, että instituuttimme aivan välittömässä läheisyydessä on myös poliisilaitos?

Yliopistojen tavoin tutkimusinstituutit eivät yleensä ole vakuutettuja. Tämä ihan vain tiedoksi sille varkaalle, joka ajattelee, ettei se mikroskooppi ole keneltäkään pois.

Käsittämätöntä saksalaisille tyypillistä typeryyttä osoittaa erityisesti se, että instituuttimme Betriebsrat on tehnyt päätöksen, että portille ei asenneta valvontakameroita. Yksi Betriebsratin jäsen jäikin myöhemmin kiinni kuparin varastamisesta instituutistamme (kertoo työkaveri), joten se selittänee Betriebsratin epäsuotuisan suhtautumisen moisiin tallennusvälineisiin.

Voi näitä saksalaisia. Onneksi pääsen pakoon Ranskaan mittausreissulle vähän yli viikoksi sunnuntaina. Sitä ennen kuitenkin juhlimme Hampurin Hafengeburtstagia eli sataman syntymäpäiväjuhlaa.

Viime päivinä työt ovat maistuneet ja olen päässyt normaaliin flow-tilaan pienien koodaustehtävien avulla.

Terveisiä äitille Ameriikkaan ja isille kotomaahan! Hyvin menee.

Keine Kommentare: