Mittwoch, 2. April 2008

Moin moin, wie geht's?

Muurahaisten lähdön jälkeen täällä on ollut rauhallista. Isä ja äitikin matkustivat tiistaina Berliiniin ongelmitta. Blogituksen aiheitakin on alkanut kerääntyä, joten jospa tässä saisi jonkin järkevän postauksen jonain päivänä aikaisiksi.

Saksalainen työtoverini oli Italiassa lomalla ja havaitsi, ettei italian puhuminen sujunutkaan niin hyvin kuin hän olisi halunnut. Siitä viisastuneena hän alkoi viikko sitten puhua minulle pelkästään saksaa. Nykyään käymme siis lounaalla ja puhumme saksaa. Hän opettaa mielellään minulle aitoja hampurilaisia ilmaisuja. Jo heti ensimmäisenä päivänä uudessa työpaikassa olin oppinut, että "moi" on hampuriksi moin. Nyt työtoverini opetti, että Hampurissa sanotaan, että joku on mucksch, kun hän mököttää. Toisin sanoen, viimeisen viikon aikana saksan osaamiseni on nopeasti kohentunut. Olen myös huomannut, etten enää pelkää tavallisia vuorovaikutustilanteita kaupassa, koska ymmärrän jo suurimman osan kysymyksistä. Lähijäätelökahvilan rouva juttelee meille jo tuttavallisesti, kun olemme käyneet siellä niin usein vieraiden kanssa ja kahdestaankin. Sunnuntaina tilasin vahingossa vohvelin jäätelön sijaan, mutta ihan hyvää sekin oli.

Töissä vaikuttaa siltä, että tulevaisuutta tällä alalla saattaisi olla uudella synkrotronilla. Uran luominen kuitenkin tarkoittaisi pidempiaikaista jäämistä Hampuriin. Eikä kyse ole vain siitä saanko minä töitä vaan myös T:lle pitäisi löytyä kiva työ samasta kaupungista, kun nykyinen sopimus loppuu.

ESRFssä katselin miten kolmannen sukupolven synkrotronilla tehdään töitä. Siellä oli yksi kaveri noin 30 tuntia putkeen töissä auttamassa meitä mittauksissamme. Loppuviikon hänen auttamisensa menivät aika sekaviksi, kun unenpuute alkoi aiheuttaa pientä epäjärkevyyttä toiminnoissa. Niinpä minua vähän mietityttää, että kannattaako sellaiseen hulluuteen ryhtyä.

Eilen kuitenkin lupasin lähteä mukaan mittausmatkalle Grenobleen ESRF:ään toukokuussa ja viime viikon torstaina kai lupasin kalustaa yhden tai kaksi kemianlaboratoriota uuden mittausaseman käyttäjiä varten. Yksi kaveri sieltä uudelta synkrotronilta on keksinyt, että kehumalla ihmisiä hyvästä työstä, heidät saa tekemään lisää töitä. No, toimiihan se näköjään.

Kaksi viime päivää on satanut vettä. Huhtikuun sää onkin jo tiedossa: Aprilwetter.

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Kyllähän nyt T:lle aina Hampurista töitä löytyy jos teillä kummallakin on mielenkiintoa siellä työskennellä vähän kauemminkin. :)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Totta totta. Se on niin fiksu!