Mittwoch, 26. März 2008

Muurahaisia

Muutama päivä sitten huomasimme muurahaisia kipittämässä milloin missäkin päin kämppää. Tänään illalla T tuli kotiin ja löysi kuhisevan muurahaispolun, joka johti parvekkeelta keittiöön jääkaapin alle. Kehoituksestani hän imuroi muurahaiset imurilla, mutta niitä tulee koko ajan lisää jostain. Kävelevät keittiön pöydällä ja jopa seinillä!

Hjälp!

Onneksi äiti ja isi tulevat lauantaina kylään. Heillä on varmaan joku hyvä muurahaistenkarkoitusjippo. Se imuroiminen ei välttämättä ollut mikään mestariajatus.

12 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Suosittelen kyllä, että otatte yhteyttä Frau T:hen mahdollisimman pian. Voi olla, että äiti ja iskä etsivät jonkun muun majoituksen. ;)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

On niitä nyt jo paljon vähemmän! Pestiin keittiön lattia niin niiden suuntavaisto varmaan petti.

Frau T on niin pelottava.. iiks!

Pitää hankkia semmoinen muurahaisten Hotel California niin kuin S ehdotti jo heti ekan muurahaishavainnon jälkeen.

Anonym hat gesagt…

Meillä oli kans toissa keväänä ihan samanlainen muurahaisten autobaana keittiössä, ratkesi niillä pienillä myrkkykopeilla onneksi aika nopeaan. Ensiapuna ennen kuin ehdittiin mitään järeämpää hankkia keksin suihkuttaa keittiön ovensuuhun (kivilattia) vanan hiuslakkaa. Haisevaa ja tahmeaa, muurahaiset eivät juuri tulleet sen vanan yli...:p

Anonym hat gesagt…

...sitä muuten piti kysymäni myös, että saanko linkittää tänne? Kerään listaa vakkarilukemisistani:)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

No tokihan tänne linkittää saa. Minä ainakin linkittelen ketä milloin huvittaa mitään kysymättä.. ;) Tosin nyt tulee sitten paineita linkitellä vastavuoroisesti.. no kattoo nyt. ;)

Mistä niistä myrkkykoppeja saa? Pitäisi kai tänään käydä niitä ostamassa.

Tosin työkaveri kertoi, että niiden vanhemmilla muurahaisvana oli johtunut siitä, että niillä oli ollut herkullinen hunajapurkki jossain pöydällä ja kaikki muurahaiset kävivät siellä sitä reunusta mutustelemassa. Eli varmaan meillä on joku herkkupala nyt esillä..

Anonym hat gesagt…

Meikäläisen kauhukokemus aiheesta muurahaiset oli eräänä keväisenä yönä kun jostain syystä heräsin ja kävin keittiössä hakemassa juotavaa. Kummilapset olivat kylässä ja tiskipöydän reunalle oli jäänyt McDonalds -cokismuki ja vähän makeaa juomaa myös mukin ympärille. Keittiön ikkunan alta tuolle lätäkölle kulki sitten n. 5 cm levyinen muurahaisvaltatie. Tiskipöydän siivoaminen ja keittiön lattianraon teippaaminen maalarinteipillä riitti ensiavuksi, sittemmin olen myös käyttänyt noita myrkkykoppeja keväällä samoilla tienoin (ja siivonnut tiskipöydän illan päätteeksi!).

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Kauhistuttava muurahaiskokemus Pirkolla!

Nyt illalla selvisi muurahaisten määränpää minullakin. Ihmettelin mitä ihmettä niitä tulee tuolta astiakaapin päältä ja siellähän olikin jokin ikivanha tehosekoihin (kuuluu kämpän kalustoon), joka on niin likainen, että ilmeisesti muurahaiset tykkää siitä kovasti. Toisaalta niitä löytyi myös viemärin reunustan puhdistukseen käyttämäni melko epäilyttävän näköisen pesusienen alta.. uh oh.. Olisi pitänyt heittää se mäkeen jo heti muuttaessa.. Tämä antaa omituisen kuvan meidän hygieniakäsityksistä!

Saksan opettaja antoi vinkin, että kannattaa ostaa apteekista Nelkeöliä eli neilikkaöljyä ja laittaa sitä siihen kohtaan, mistä murkut tulee sisää (melko voimakastuoksuinen, joten sisätilakäyttö ei välttämättä tule kyseeseen). No minähän menin heti ja ostin ja nyt otukset kiertävät kaikki öljyalueet kammoten. Kokeilin sitä sisälläkin epätoivoissani.. vaikka onkin kuulemma melko herkästi palavaa.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Siis Nelkenöl. No, joka tapauksessa se ei näytä kokonaan estävän murkkujen invaasiota..

Anonym hat gesagt…

Ei varmaan kannata laitella mitään itsesyttyvää öljyä asuntoon?
Ainakin pellavaöljyllä on se harmillinen ominaisuus, että se voi syttyä itsestään.

Anonym hat gesagt…

Muurahaisten sesonki on toistaiseksi ohi. :)

Anonym hat gesagt…

Muurahaiskarhu?

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Kaikkien mahdollisten pikkurakojen tukkiminen oli toimiva ratkaisu. :)

Muurahaiskarhu olisi söpömpi kyllä..