Samstag, 27. September 2008

Kaalimaa

Saksalaiset rakastavat kaalia. Syksyisin ensimmäisten pakkasten jälkeen saksalaiset nautiskelevat lehtikaalia ("Grünkohl") wurstin kera. Lähikaupassa on aina tavallista keräkaalia ("Weißkohl"), nyt kesällä toisinaan myös kurttukaalia ("Wirsingkohl") ja usein keräkaalin varianttia suippokaalia ("Spitzkohl").

Yrityksemme sopeutua paikalliseen ruokakulttuuriin ovat onnistuneet täydellisesti. Olemme monesti muun muassa tehneet perinteistä suomalaista kaalilaatikkoa. Pari viikkoa sitten ostin kyssäkaalin ("Kohlrabi") kokeilumielessä ja siitä tulikin raikas kurkun korvike salaattiin. Ruusukaalien ("Rosenkohl") keittämistä kokeilin joskus keväällä hieman epämääräisellä menestyksellä.

Tässä tänään kokeiltu erittäin maistuva ja tavattoman helppo kaaliruoka lehtikaalista tai kurttukaalista kahdelle lihansyöjälle:

Suikaloi noin 0,5 kilogrammaa kaalia palasiksi. Paista noin 150 grammaa pekonisuikaleita pannulla. Kerää suikaleet talteen ja jätä pekonista lähtenyt rasva pannulle. Kuullota rasvassa kaksi pilkottua valkosipulinkynttä hetki ja lisää sitten kaalisuikaleet. Hauduttele ja sekoita noin 10 minuuttia, kunnes kaali on vähän pehmentynyt. Lisää pekonit päälle. Tarjoile.

Ohje on varioitu T:n löytämästä ohjeesta.

Edit 6.10.2008: Ohje on siis lehtikaalille, mutta sopii myös kurttukaalille, jota itse käytimme.

4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Kiitos reseptistä! Tuntui niin helpolta, että piti kokeilla tätä lauantaina. Ja oli oikeasti helppo - ja lopputulos maittava.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Wautsi! Maailmanhistoriaan taas vaikutettu. Hyvä että maistui. :) Ohje on siis lehtikaalille tai kurttukaalille. Unohtui mainita tällainen pikkuseikka..

Anonym hat gesagt…

Testattu! Helppo tehdä ja hyvää se on.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Jee! :) Mekin taidetaan tehdä sitä taas tänään. :)