Donnerstag, 6. Dezember 2007

Hyvää Pyhän Nikolaksen päivää

Tänään 6.12. on Pyhän Nikolauksen päivä, jota täällä Saksassa juhlitaan siten, että lapset puhdistavat saappaansa edellisenä päivänä ja vievät ne oven eteen odottamaan Pyhän Nikolauksen tuloa. Pyhä Nikolaus sitten ratsastaa aasillaan ovelle ja jättää lapsille jotain pieniä herkkuja saappaisiin. Jossain päin Saksaa tapana on jättää lautanen ikkunalaudalle.

Suomalaisille tämä päivä merkitsee yleensä myös pitkää iltaa television ääressä Linnanjuhlia katsellen. YLE lähettääkin Linnanjuhlat armollisesti myös internetitse meidän ulkosuomalaisten ja muiden äärimmäisiin keinoihin turvautuneiden tv-lupamaksua välttelevien iloksi. Mutta mitä ihmettä! YLE kertookin sivuillaan, että Windows-käyttäjiä palvellaan mielellään ja Linux-käyttäjille on jotain ilmaisia ohjelmia, joilla he voivat hyvässä lykyssä saada lähetysformaatin toiston toimimaan siihen mennessä, kun koko lähetys on jo ohi. Missä maassa se Linux oikein keksittiinkään?

Suomi on ihan hyvä maa tällaisista pienistä vioista huolimatta eikä se Saksakaan ole paskempi. Yhteinen historiamme on pitkä niin hyvässä kuin pahassa. Sitä ei moni saksalainen tiedä. Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi tarjosin tänään töissä Vihreitä kuulia.

2 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Onneksi Räty ei lue blogiasi. :)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Ei tätä lue paljon muut kuin iskä. ;)