Sonntag, 2. Dezember 2007

Pitäisiköhän hankkia ajokortti?

SAPin johtoportaan jäsen, Shai Agassi, erosi tehtävistään tämän vuoden maaliskuussa, sai kimmokkeen maailman parantamiseen ja perusti lokakuussa yhtiön nimeltä Project Better place. Project Better Place pyrkii maailmanvalloitukseen sähköautobisneksellä luoden erinäisiin yksittäisiin kaupunkeihin sähköautojen akkujen vaihtopaikkoja (vrt. huoltoasema).

Agassin puhe on vakuuttava, mutta jostain syystä kaveri virnuilee välillä vakavissa kohdissa. Hän myös vertasi elektroneja öljyyn mainitsemalla, että hiilivety painaa enemmän kuin elektroni, joten miksi kuljettaa hiilivetyjä autojen tankeissa, kun voi kuljettaa elektroneja akuissa. Ei se kuitenkaan ihan näin yksinkertaista taida olla, kun ei ne pelkät elektronit siellä akuissa lillu..

Jos Agassi onnistuu tempussaan ja kyseinen projekti lähtee lentoon, voi maailma näyttää pian hyvin erilaiselta. Tuollaiseen firmaan voisi hakea töihin tai heille voisi tehdä tutkimusta omatunto täysin puhtaana, joten pidetään mielessä ja seurataan tilannetta.

T on ihan innoissaan sähköautoista ja siksi kai tuon firman jostain blogista bongasikin. Enemmän innoissaan hän tosin oli matokompostorista kesällä ennen kuin luki jostain, että matokompostit tuottavat enemmän metaania kuin biojätteen käsittely kaatopaikalla. Ei tullut matokompostia tähän taloon. (Huh!)

5 Kommentare:

dixx hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Vastaan tähän blogissasi.

Anonym hat gesagt…

Ehkä Agassi tosiaan virnuilee väärissä paikoissa. Jos se johtuu vain kaverin energisyydestä ja positiivisesta asenteesta.
Onhan siinäkin aihetta hymyyn kun on päässyt hieman irti SAP systeemeistä.

Anonym hat gesagt…

Kyynikkona mietin mm. sähköautoista ja tuulivoimasta puhuttaessa, että merkittävää ei liene pelkästään se millä se vehje kulkee tai millaista energiaa tuottaa, vaan myös mistä se vehje itse on tullut. Uusien autojen, myös sähköautojen, valmistaminen vaatii suuret määrät energiaa ja uusiutumattomia luonnonvaroja. Ja tuskin niitä tuulimyllyjä tehdään kierrätetyistä tonnikalapurkeista... Hieno homma joo, mutta pitäisin silti ensisijaisena energian kulutuksen vähentämistä kaikin tavoin.

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Oho, tännehän on kommentoitu! Kiitos kommenteista. Energian kulutuksen vähentäminen on tietenkin tarpeen ainakin näin alkuvaiheessa, mutta yhteiskunta ei ole menossa siihen suuntaan yleisesti ottaen. Tulee olemaan hyvin vaikeaa muuttaa ihmisten elintapoja takaisin vähemmän kuluttavaan suuntaan. Siksi T esimerkiksi uskoo teknologian ratkaisevan tällaiset ongelmat. Itse en ole ihan niin optimistinen, mutta ajan kanssa kaikki on mahdollista. Fuusiovoimaa odotellessa..

Ihmisten vapaa liikkuminen on asia, jota on vaikea ottaa pois, kun se on kerran saatu.

Toinen pointti on sitten ihan toinen, eli sähköä voitaisiin tuottaa toisinaan enemmän kuin sitä käytetään ja joskus vähemmän. Ongelmana on sähkön varastointi. Sähköautobisnes ajaa eteenpäin akkujen kehitystä toivottavasti.

Iskälle: SAP-systeemit kraah!