Mittwoch, 28. November 2007

Ajatukset sekaisin

Eilen kävi onneton tapahtuma eli julkaisin kirjoitukseni ennen kuin olin nukkunut yön yli. Joskus näytän kirjoituksiani T:lle ennen kuin julkaisen ne. Hän yleensä ne luettuaan kurtistaa kulmiaan, katselee vaivautuneena muualle ja neuvoo nukkumaan yön yli.

Monet kirjoitukset ovat tällä tavoin tulleet paremmiksi ja jotkut olen jättänyt pois tykkänään, kun ajatusten muhittua olen havainnut kirjoituksen osoittavan lähinnä oman typeryyteni. Eilisen kirjoituksen kanssa pääsi nyt siis käymään harmillinen ennenaikainen joskin sillä hetkellä tarkoituksellinen julkaisu. En tarkoittanut arvostella kirjoituksellani ketään, mutta näin jälkeenpäin katsottuna se vaikuttaa hieman tekopyhältä.

Siitä tulikin mieleeni, että harkitsin jokin aika sitten hampurilaiseen elokuvaharrastajakerhoon liittymistä. Kerhojen jäsenten keski-ikä lähenteli kuuttakymmentä, joten päädyin sen sijaan selaamaan ohjeita elokuvakäsikirjoitusten teosta. Niissä neuvottiin ensin kirjoittamaan muutaman rivin tiivistelmä juonesta. Sitten parin sivun juonikuvio ja sen jälkeen vasta repliikkien kera itse käsikirjoitus. Seuraavat vaiheet olivat pelkkää hiontaa, hiontaa ja hiontaa.

Ei taida ihan onnistua käsikirjoituksen kirjoittaminen meikäläisen pinnan pituudella. Tätäkään kirjoitusta en neuvoista huolimatta jaksanut jättää yön yli hautumaan.

4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Näistä kirjoituksista tuskin on kenellekään tullut ongelmaa.
Jotkut ihmiset ovat vain itseään kohtaan kriittisempiä kuin on tarpeen. :)

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Niin no mullehan näistä lähinnä tulee henkisiä ongelmia. Huomasin tässä juuri, etten yhtään muista mitä olen aiemmin kirjoitellut. No, ei se mitään.

Tänään olikin tosi rento päivä töissä! Tosi mukavaa. Sain lomaakin jouluksi, jotta kovasti täältä ollaan kotiin tulossa melkeen ihan kohta. Ja nyt saksaa opiskelemaan.

Anonym hat gesagt…

Miten pitkään olet Suomessa? Ehtiikö sua vaikka välipäivinä nähdä?

Tutkimusmatkailijatar hat gesagt…

Oon 21. päivä illasta 31. päivään aamuun asti Suomessa eli kyllä siinä ehtii nähdä.

Mää voisin tietysti sähköposteilla tästä porukalle kun olisi niin mukava nähdä kaikkia.