Dienstag, 27. November 2007

Bloggaajakollegat

Täytyy heti alkuun tunnustaa, etten juurikaan lukenut blogeja ennen kuin aloitin tämän omani. Sen jälkeen olen epäonnekseni selannut blogilistaa yksi jos toinenkin ilta.

Tällaisen kuvan olen saanut suomenkielisen blogimaailman suosituimmista aiheista blogilistaa satunnaisesti selaamalla ja linkkejä seuraamalla (siis täysin epätieteellisin menetelmin):

1. Kutomisblogit. Niitä riittää.

2. Muotiblogit. 15-vuotiaat tytöt bloggaavat siitä, mitä vaatteita ovat ostaneet tai pistäneet päälleen.

3. Ruokablogit. Kuvia ruoista. Ihan kivoja, jos on esimerkiksi ostanut ruusukaalia ja tarvitsee keksiä jokin ruokalaji niistä.

4. Pehmopornoblogit. Näitä tosiaan on aika paljon ja ne ovat suosittuja.

5. Ulkosuomalaiset blogit. Ulkomaille matkustaminen on hyvä syy pitää blogia. On on!

6. Vauvablogit. Bloggausta vauvan odotuksesta ja syntymän jälkeen.

7. Laihdutusblogit. Anorektinen bulimikko kertoo omasta laihdutusohjelmastaan mahdollisesti kuvien kera.

8. Valitus- ja itseterapiablogit. Kaikenlaista valistusta omasta elämästä ja/tai omasta tai muiden mielenterveydestä.

9. Rasisti- ja yleiset vihablogit. Bloggaavat siitä kuinka ulkomaalaiset tai jotkut muut ihmisryhmät ovat tyhmiä. Näitä lukiessa muotiblogien kirjoittajat vaikuttavat oikeastaan tosi älykkäiltä.

10. Sisältöblogit. (Neulonta- ja kokkausblogit taitavat kuulua näihin, mutta ne tarvitsevat omat kategoriansa, koska niitä on niin paljon.) Kuuluvatkohan taksiblogit näihin? Kaikki harrastelu kuitenkin lienee tätä kategoriaa.

11. Yhteiskunnalliset blogit. Politiikkaa, filosofiaa ja muita yleisiä ajatuksia käsittelevät blogit.

12. Ihanat blogit. Hyvin kirjoitetut blogit, jotka kertovat ihmisten elämästä.

Joskus voisi muista ihmisistä valittaessaan miettiä voisiko sen sijaan arvostaa elämäänsä ja läheisiään enemmän yksinkertaisesti valittamalla vähemmän. Läheisille valittaminen ja vihan kanavointi tuntemattomiin tuntuu kuitenkin olevan jonkinlainen ihmispsyykkeen sisäänrakennettu ominaisuus, koska blogimaailmassakaan siltä ei näemmä voi välttyä. Kun tätä listaa katsoo, ei voi olla ajattelematta, että blogit kattavat ihmiselämän koko kirjon. Vai kuinka? Ruoka, habitus, seksi ja sen seuraukset, valitus. Hämmästyttävää. Neulominen vain on ehkä vähän yliedustettuna.

Keine Kommentare: